Wat is Boer zoekt vrouw?

Boer zoekt vrouw

Boer zoekt vrouw is een Nederlands televisieprogramma. Het is een kruising tussen een datingshow en een realityprogramma. Het is gebaseerd op een Engels programma. Het doel van het programma is om vrijgezelle boeren liefde te laten vinden. Dit wordt op televisie en internet uitgezonden. Het programma heeft in Nederland inmiddels al 12 seizoenen gehad. Er kijken ieder jaar wekelijks miljoenen mensen naar de afleveringen van de show op televisie.

Boer zoekt vrouw

Verschillende soorten kandidaten

De kandidaten in Boer zoekt vrouw hoeven niet perse mannen te zijn die op zoek zijn naar een vrouw. Door de jaren heen zijn allerlei soorten relaties opgebouwd. Zowel homoseksueel als heteroseksueel. Ook kan het zowel om mannelijke als om vrouwelijke boeren gaan. Ieder seizoen zijn er meerdere boeren die gevolgd worden in hun zoektocht naar een partner om het leven compleet te maken. De kandidaten zijn de volgers van het programma die hun interesse voor één van de boeren kenbaar kunnen maken in een brief.

Opzet van het programma

Het programma Boer zoekt Vrouw begint over het algemeen met tien boeren. De vijf boeren die het grootste aantal brieven hebben ontvangen gaan vanaf de tweede aflevering verder. De andere vijf zijn niet meer op televisie te zien, maar zijn nog wel te volgen op internet. De vijf boeren die in het televisieprogramma blijven selecteren tien brieven en gaan op korte date met deze tien en kiezen daar dan weer vijf potentiële partners uit. Daaruit volgt een langere date van een dag, waarna weer twee kandidaten afvallen. De drie die overblijven, maken een week lang kennis met de boer op zijn bedrijf. Na twee dagen valt de eerste van de drie af.

Andere weetjes

Er zijn door de jaren heen verschillende vormen van Boer zoekt Vrouw uitgewerkt. Zo zijn er ook twee seizoenen geweest met Nederlandse boeren die hun bedrijf in het buitenland hadden. In die series werd direct met vijf boeren begonnen en waren er dus geen afvallers op televisie. Door de jaren heen zijn veel succesvolle relaties opgestart met de hulp van het programma. Zo zijn er bijvoorbeeld uit de relaties al meer dan negentig kinderen voortgekomen.