Meest gevarieerde eiland

Het grootste en meest gevarieerde waddeneiland is Texel, populair bij dagjesmensen en om een weekendje weg te gaan. Te danken aan de prachtige natuurgebieden en de vele stranden die het eiland heeft. Maar er zijn meer bezienswaardigheden Texel om een onvergetelijke vakantie op het eiland te beleven, geniet ook van de vele schapen en vogels op het eiland. De grote schapenboerderijen in combinatie met de prachtige natuur maakt dit eiland uniek. 

Bezienswaardigheden Texel

Vuurtoren van Texel

Van alle bezienswaardigheden Texel mag je de vuurtoren zeker niet vergeten, tevens een mooi beginpunt voor een prachtige wandeling door de duinen heen. Ook een strandwandeling waarbij je een aantal strandpaviljoens tegenkomt begint hier, of ga met de boot naar Vlieland als dagtocht. Voor kinderen is de boottocht een hele belevenis, deels gaat de reis ook over het strand. Eigenlijk verdienen alle zeven dorpjes van het eiland wel een bezoekje, welk dorpje je ook bezoekt het heeft een eigen karakter. Ben je een liefhebber van de natuur en leuke bezienswaardigheden dan kun je er niet omheen om Texel een bezoekje te brengen.

Vissersboten bekijken

Een van de leukste bezienswaardigheden Texel vind je in Oudeschild met de vissersboten, ook de windmolen en het museum Kaap Stil zijn erg leuk en interessant om te bezoeken. In het dorp is de haven erg belangrijk, de thuishaven van de vissersvloot. Voor de visliefhebbers is er een visrestaurant waar de vangst van de dag wordt geserveerd, in het centrum is het altijd gezellig en je kunt er lekker wandelen. Wil je weten hoe het eiland er vroeger uit zag? Ga met het hele gezin naar het museum en leer over vroeger.